Winkelwagen

Volgende >>


Officinalis Electrolyten Paard/Pony 100 gram


Artikelcode: OF00185Officinalis Electrolyten Paard/Pony 100 gram
Toepassing van Officinalis Electrolyten en Mineralen Paard en Pony:
Met Natrium, Magnesium, Kalium, maar ook Calcium, Fosfor en L-Glycine. Een voedingssupplement die, dankzij haar uitgebalanceerde minerale samenstelling zorgt voor een snel herstel van vocht en zouten die verloren zijn gegaan tijdens het zweten. De hoge concentratie van L-Glycine resulteert in een betere absorptie van de elektrolyten, terwijl de toevoeging van Calcium en Magnesium extra bescherming biedt gedurende de langere training.

Nutritionele informatie
Kalium (Potassium) zorgt voor een adequate spierfunctie en ondersteunt het zenuwstelsel. Kalium werkt samen met Natrium, ze zorgen voor de osmotische druk en het zuur-base evenwicht van de cel. Natrium houdt vocht vast, Kalium laat het los. Bij een kaliumtekort kunnen de gewrichten stijf worden, vermindert de spiermassa en wordt het dier fysiek vermoeid en zwak.

Natrium is een mineraal dat belangrijk is voor de zenuwcellen, de opname van suikers en eiwitten en de water- en electrolytenbalans. Als het natriumgehalte van het bloed te laag is, heeft het geven van alleen water geen zin; de nieren scheiden dit water weer uit. In dit electrolyten-onderhouds-supplement zitten de zouten in een natuurlijke verhouding. Ze zijn qua samenstelling gelijk aan de bloedvloeistof, waardoor ze direct door het lichaam worden opgenomen.

Magnesium is een belangrijk mineraal omdat het de assimilatie van koolhydraten, vetten en Chlorofyl ondersteunt, en het is een belangrijke co-factor voor de opname van Calcium, Fosfor en Kalium. Het zorgt voor de elektrische stabiliteit van de cel, de integriteit van de cellulaire membranen en de geleidbaarheid van de zenuwcellen. Magnesium is betrokken bij de productie van energie in de cellen. Het zorgt voor de energie van –bijvoorbeeld- spiercellen om te kunnen ontspannen. Een tekort aan Magnesium zorgt voor zenuwtrekjes, kramp, rillingen en nervositeit.

Calcium zorgt samen met Fosfor voor een normale ontwikkeling van het skelet van het paard en van de contractie van spierweefsel. Een buitensporig verlies van dit ion in combinatie met intensieve training kan leiden tot spiersamentrekkingen, spierspasmen en tetanie.

L-Glycine is aminozuur dat het lichaam voorziet van creatine (een spieropbouwende stof). Het helpt ook bij de behandeling van spierdystrofie (onvoldoende ontwikkeling van spieren). Glycine wordt tevens gebruikt bij de behandeling van hypoglykemie (te laag suikergehalte in het bloed) en stimuleert de vorming van glucagon, dat glycogen activeert, dat weer in de bloedbaan terecht komt als glucose.
Gebruik van Officinalis Electrolyten en Mineralen Paard en Pony:
Geef 30 ml per dag voor een paard van 500 kg over het voer.

Per kilo:
Natriumchloride 69.000 mg
Natriumcitraat 18.750 mg
Kaliumchloride 90.000 mg
Kaliumcitraat 90.000 mg
Magnesiumcitraat 3.000 mg
Magnesiumchloride 4.500 mg
Fosfor 33.750 mg
Calciumchloride 33.750 mg
L-Glycine 75.000 mg

100 gram.
Euro 26.95
Levertijd Enkele Werkdagen


Aantal